Welcome to 1tik.net | Yeni Nesil Paylaşım Platformu

Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilirsiniz.

NASIL YAPILIR? spl_autoload_register fonksiyonu ile Composer Beraber Kullanma

arcface

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
216
Tepkime puanı
162
Puanları
48
Merhabalar,

Genel olarak kendi sınıfılarını yazan kişilerin çoğu tek tek require etmemek için spl_autoload_register işlevini kullanır ama eğer composer ile bir şeyler dahil edecekseniz new ile sınıfı dahil ettiğiniz anda spl_autoload_register çalıştırdığı fonksiyon da bu isime ait dosyanın require edilmediğini görüp hata verecektir.

Aslında önüne geçmesi çok basit composer'dan önce büyük ihtimalle şu şekil'de kullanıyordunuz;


PHP:
<?php

function SinifYukle($SinifAdi)
{
        require . 'siniflarim/' . strtolower($SinifAdi) . '.php';
}

spl_autoload_register('SinifYukle');

Söylediğim gibi composer ile dahil ettiklerinizi kullanacak iseniz bu kod yapınız da küçük bir değişiklik yapmanız yeterli olacaktır.


PHP:
<?php

function SinifYukle($SinifAdi)
{
    if (file_exists('siniflarim/' . strtolower($SinifAdi) . '.php')) {
        require . 'siniflarim/' . strtolower($SinifAdi) . '.php';
    }
}

spl_autoload_register('SinifYukle');

Farklı olarak ne yaptık siniflarim adlı dizinde bu fonksiyonun adına ait bir dosya var mı? baktık var ise dahil ettik yok ise null boş bıraktık

Böylece bu basit hatanın önüne geçebilirsiniz.
 
Üst Alt