Wordpress İçin Faydalı Eklentiler

BlueJays

Banlı Kullanıcı
Katılım
7 Mar 2020
Mesajlar
32
Tepkime puanı
31
Puanları
18
Konum
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar, bu konuda wordpress'te işinize yarayabilecek faydalı eklentilerini derledim. Forumdaki arkadaşlar ile birlikte eksikleri, olması gerekenleri, düzeltmeleri sağlayarak çok verimli herkese fayda sağlayacak bir konu elde etmiş olacağız. En temel seviyeden uzman seviyesine kadar herkese hitap eden bir konu olacak.

İlk olarak Wordpress'te Eklentiler Nasıl Kurulur?

Öncelikle Wordpress admin panel üzerinden eklenti eklemek için Eklentiler > Yeni ekle yolunu izleyelim;

eklenti.jpg
Bir diğer yöntem ise eklentiyi indirip zip olarak yüklemek olacaktır. Elimizdeki zip uzantılı eklenti dosyasını yine “Yeni Ekle” butonuna tıklayarak kolaylıkla yükleyebiliriz.

daha sonra açılan sayfadan eklenti dizini üzerinde yer alan her eklentiyi kolaylıkla, ismini aratarak tek tık ile kurabilirsiniz. Bunun için gelen ekranın sağ üst köşesinde bulunan arama çubuğuna eklenti ismini yazalım:

eklenti-2.jpg

Arama sonucunda çıkan eklentinin yanında yer alan “hemen yükle” butonuna basarak kolay ve hızlı bir şekilde eklentiyi kurup, ardından “etkinleştir” butonuna tıklayarak aktif edebiliriz.

Bir diğer yöntem ise eklentiyi indirip zip olarak yüklemek olacaktır. Elimizdeki zip uzantılı eklenti dosyasını yine “Yeni Ekle” butonuna tıklayarak kolaylıkla yükleyebiliriz.

eklenti-3.jpg

Eklenti kurma ve aktifleştirme işlemlerinin ardından aşağıda konumuz olan en faydalı wordpress eklentilerini derleyelim şimdi

Wordpress İçin Faydalı Eklentiler

Aşağıda listelediğim eklentilerin her birinin alternatiflerinin olduğunu/olabileceğini unutmayın, ben sadece en çok bilinen yada en çok tavsiye edilenler olacak

1) Yoast SEO
Wordpress’in vazgeçilmez seo eklentilerinden birisidir. Bir çok seo ayarını yapmanıza olanak sağladığı gibi yazı içeriklerinin nasıl olması gerektiği konusunda da sizleri yönlendirmektedir. Her bir kurala dikkat edip ayarlarmalarını düzgün sağladığınız zaman faydalarını kesinlikle göreceksiniz.
Eklenti Sayfası:

2) Contact Form 7
İletişim formu sorununuza çözüm getirecek olan popüler uygulamadır. Çok kolay bir şekilde iletişim formunu istediğiniz şekilde dizayn edip istediğiniz sayfada shortcode ile gösterebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz mail adresine formların ulaşmasını sağlayabilirsiniz fakat bundan sonra tavsiye edeğim eklentiyi de dikkate almanız gerekebilir.
Eklenti Sayfası:

3) WP Mail SMTP by WPForms
Bazen iletişim formlarının mail adreslerine ulaşması konusunda problem yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda bu eklentiyi kurup doğru mail ayarlarını girdiğiniz takdirde problemleriniz giderilmiş olacaktır. Bu kapsamda pek çok eklenti olduğu biliniyor, bazılarında da açıklar çıktığı için tavsiye edilmemekteydi.
Eklenti Sayfası:

4) Blog2Social: Social Media Auto Post & Scheduler
Eklediğiniz yazıların sosyal medyada imlenmesi konusu seo konusunda sizlere fayda sağlayabiliyor. Fakat bu konuda insanlar birazda üşendikleri için önem göstermiyorlar. Bu eklenti sayesinde üşenmenize gerke kalmayacak. Çünkü 13-14 tane sosyal medya platformunu destekleyen bu eklentiye hesaplarınızı 1 kere bağlayıp ayarlamalarını yaptıktan sonra her yazıdan sonra tek tık ile tüm platformlarda imlenmesini sağlayabiliyorsunuz.
Eklenti Sayfası:

5) Önceki Yazı Link
Bu eklenti seo hocası yapımı yerli bir eklentidir. Yazı sonlarında başka bir yazıya yönlendirme yapılmasının iç seo anlamında katkısı olduğu söylenmekteydi. Bu konuyu da gelişttirilen bu eklenti ile kolaylıkla sağlayabiliyorsunuz. Sizler için her yazının sonuna bir başka yazıya gitmelerini tavsiye eden bir bağlantı koyarak seo konusunda destekleme sağlıyor.
Eklenti Sayfası:

6) W3 Total Cache
Bir çok cache eklentisinden sadece bir tanesi. Özellikle mobil kullanımlarda da etkin olan bu cache eklentisi sayesinde hız konusunda ilerleme kaydedebilirsiniz. Wordpressin bir çok elementini ön belleğine almaktadır.
Eklenti Sayfası:

7) Keyy Two factor Authentication
Bu eklenti ile sık sık karşılaştığınız “2 faktörlü doğrulama” özelliğini wordpress sitenizde aktif edebilirsiniz. Telefonunuza indirdiğiniz uygulaması sayesinde karekod okutması sağlayarak kolaylıkla giriş yapabilmenizi sağlıyor olacaktır.
Eklenti Sayfası:

8) Broken Link Checker
Web sitenizde oluşan 404 hatalarını arama motorları cezalandırabiliyor. Özellikle 404 sayısı çok fazla ise durum daha vahim bir hal alabilir. Fakat bu eklenti siszin için ölü linkleri tarayarak müdahale etmeniz için yardımcı olacaktır. Size tarama yapıp sunduğu rapor sayesinde önlem alma imkanı sunacaktır.
Eklenti Sayfası:

9) Google Analytics Dashboard for WP by ExactMetrics (formerly GADWP)
Sitenizin trafiğini, analitik verilerini takip etmek için her seferinde analitik panelinize gitmenize gerek kalmaması adına wp paneliniz üzerinde izleme imkanı sunan bir eklentidir. Böylelikle verilerinizi takip edebilmek için panelinize giriş yapıyor olmanız yeterli olacak.
Eklenti Sayfası:

10) Sucuri Security
Wordpress için güvenlik ayarlamalarını sağlayacak olan yararlı eklentilerden bir tanesidir. Olası zararlı yazılımları, giriş denemelerini, güvenlik duvarı ayalarını tarayarak düzenlemenize olanak sağlayacaktır.
Eklenti Sayfası:

11) Klasik düzenleyici
Wordpress’İn son sürümleriyle birlikte baştan aşağı değişime uğrayan içerik girme editörüne alışamayan insanların eski haline çevirmek amacıyla kullanabileceği bir eklentidir. Bence yeni editöre alışamayanlar için ilaç gibi gelecektir. Yükleyip aktif etmeniz yeterlidir.
Eklenti Sayfası:

12) Schema – All In One Schema Rich Snippets
Evvela Rich Snippets nedir onu öğrenelim: “Rich Snippets sayfanızda belirli şema kurallarına uyarak hazırladığınız kodların arama motorları tarafından yakalanması ve arama sonuçlarında bunları sonuç olarak göstermesi ile en iyi kullanımını bulur.”
Bu eklenti yardımı ile içeriklerinizin şema biçimlendirmesi konusuna çözüm bulacaksınız.Böylelikle arama motorlarında göz alıcı sonuçlar elde edebilrisiniz.
Eklenti Sayfası:

13) Duplicate Page
Özellikle themeforest temalarında bazı sayfaları birebir klonlayıp üzerinde değişiklik yapma ihtiyacınız doğabilir. Fakat bunu baştan, yeni bir sayfa oluşturara yapmak zorunda kalabilirsiniz. İşte bu eklenti sayfalarınızı, yazılarınızı kolay bir şekilde tek tık ile klonlayabilmenize olanak sağlayacaktır.
Eklenti Sayfası:

14) Imagify Image Optimizer
Görselelrinizi optimize ederek sayfa hızına ve seo konusuna destek sağlayabiliyorsunuz. Bu eklenti sayesinde tüm resimler tek tek taranarak optimize edilebiliyor. Fakat maalesef sadece belirli bir sayıda resmi optimize etmenize olanak sağlıyor. Fazlası için Premium sürüme ihtiyacınız olacak. Yeni siteleriniz için sınır yeterli olabilir.
Eklenti Sayfası:

15) UpdraftPlus
Bu eklenti sayesinde tek tık ile yedeklemenizi alabilir, daha sonra tekrar yükleyebilirsiniz. İsterseniz ilgili yedek dosyalarınızı bilgisayarınıza indirebilir ister sistem üzerinden doğrudan yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Ücretsiz sunumunda bunlara imkan tanıyorken, ücretli sürümünde otomatik olarak yedekleme dosyalarınızı Google drive üzerine yükleme gibi imkanları da mevcut.
Eklenti Sayfası:

16) WP Reset
Yeni kurduğunuz bir temaya tüm içerikleri de import edip baktığınızda beğenmediğiniz zaman her şeyi silip sıfırdan başka bir tema yükleme ihtiyacı duyuyor olabilirsiniz. Ya da her şeye sıfırdan başlama düşünceniz oluşmuştur. İşte o zaman bu eklenti yardımı ile web sitenizi ilk haline, tertemiz sürümüne kolaylıkla çevirebilirsiniz.
Eklenti Sayfası:

17) AddToAny Share Buttons
Eğer temanızda içerikleri kolay bir şekilde sosyal medyada paylaşılmasına yönelik butonlar yok ise bu eklenti sayesinde otomatik olarak ekletebilirsiniz.
Eklenti Sayfası:

18) Featured Image Generator
Eklenti öne çıkan görseli oluşturmak için lisans problemi olmayan, site havuzundan arama yapıp, (local resimlerde kullanabiliyor) üzerine başlığı yazmanıza ve bazı ayarları yapıp yayınlamanıza yardımcı oluyor
Eklenti Sayfası:

19) Mobile Contact Bar
Bu eklenti sitenizin mobil görünümü için hızlı bir iletişim imkanı sunuyor. Gerek hızlı arama, gerek hızlı mesaj gerekse whatsapp mesajı göndermenize lanak sağlayacak olan bir bar ekliyor.
Eklenti Sayfası:

20) Autoptimize
Sitenizi kolaylıkla optimize etmenize olanak sağlayacak olan eklentidir. .css, .js ve .html uzantılı dosyalarınızı optimize ederek hız ve seo konusunda sizlere yardımcı olabiliyor.
Eklenti Sayfası:

21) Better Search Replace
Eğer veritabanınızda yer alan bir ifadeyi her yerden komple değiştirmek istiyorsanız bu eklenti ile sağlayabilirsiniz. Mesela site taşıması veya alan adı değişikliği yapan arkadaşlar yeni alan adına geçip kurulum yaptıktan sonra bazı ayarları yenisiyle değiştirmek zorunda kalacaktır. Bu eklenti sayesinde misal: eskisite.com ifadelerini toplu ve kolay bir şekilde yenisite.com şeklinde revize edebilir.
Eklenti Sayfası:

22) Favicon by RealFaviconGenerator
Eğer faviconunuz yok ve oluşturduğunuz hali ile sitenize yükleyemiyorsanız bu eklenti ile kolaylıkla dönüştürebilirsiniz. Dosyanızı paneliniz üzerinden yükleyip göndermeniz yeterlidir. Size yeni faviconunuzu yükleyebilecek biçimde verecektir.
Eklenti Sayfası:

23) kk Star Ratings
Bu eklenti ziyaretçilerinizin yazılarınızı oylamasına imkan sağlamaktadır. En güzel tarafı ise Google desteği bulunması nedeniyle arama sonuçlarında da oylama sonuçlarını ziyaretçilere gösterebilmektedir.
Eklenti Sayfası:

24) Table of Contents Plus
Yazı içeriklerine girmiş olduğunuz h1, h2 etiketlerini algılayarak belirmesini istediğiniz yerde bu başlıkları listeleyerek kullanıcıların bu listeden seçim yaptıkları zaman direkt o paragrafa gitmelerini sağlayabilen bir eklenti Bir çok sitede denk gelmiş olabilirsiniz. Seo konusuna da etkisinin olduğu söyleniyor.
Eklenti Sayfası:

Ve daha fazlası, konu daima güncellenecek olup yorum olarak tavsiyeler ve düzeltmeler için fikir alışverişinde bulunabiliriz.

Konuyu beğendiyseniz; Beğen butonu ile teşekkür edebilirsiniz. :) sevgiler
 

Yasin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Şub 2020
Mesajlar
85
Tepkime puanı
48
Puanları
18
Güzel liste olmuş, optimize olmazsa olmaz.
 

MehmetP

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Eki 2020
Mesajlar
33
Tepkime puanı
11
Puanları
8
Merhaba elinize sağlık duplicate eklentisini önermiyorum database ve dosya şişiriyor. Bunun Dışında tavsiyem wpml'yide ekleyin
 

ayyasemre

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Kas 2020
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Emeğinize sağlık gerçekten faydalı bir paylaşım. Arar kurulum yapan biri olarak her defasında "şu işi yapan eklenti neydi" düşüncesiyle uzun uzun tekrar tekrar internette arama yapıyordum. Şimdi bu paylaşımı takip etmek büyük kolaylık.
 
5,683Konular
16,874Mesajlar
9,750Kullanıcılar
obbproSon üye
Üst