Magento nedir?

UntouchabLe

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Şub 2020
Mesajlar
205
Tepkime puanı
87
Puanları
28
Konum
Van
Magento; OpenCart’tan sonra en çok tercih edilen, bizce dünyanın en iyi açık kaynak kodlu e-ticaret yazılımıdır. En iyi olduğunu söylememizin nedeni ise, kullanımının oldukça basit ve buna rağmen fonksiyonel oluşudur.

Magento Zend Framework ve PHP teknolojilerini kullanan bir yazılımdır. Açık kaynak kodlu olmasına rağmen, bu script için tasarlanmış yüzlerce ücretli ve ücretsiz tema/eklenti bulmanız mümkündür.

2008 yılında kodlanan ve bu tarihten beri kullanılan Magento; an itibarı ile dünyaca ünlü teknoloji devi Adobe tarafından geliştirilmeye devam etmektedir.

Magento Ücretli mi?

Magento’nun ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı sürümü bulunmaktadır. Ücretsiz olan sürüm “Magento Community” adı ile kullanıma sunulurken, ücretli olan sürüm “Magento Eneterprise” ismi ile satışa sunulmuştur.

Elbette Magento’nun ücretli sürümün olması akıllara “Magento ücretli sürüm ile ücretsiz sürüm arasında ne fark var?” sorusunu getirmektedir. Hemen söylemeliyiz ki gerek ücretli sürüm, gerekse ücretsiz sürüm aynı temel kaynak kodları ve çekirdek yapısını kullanmaktadır. Bu sebeple teknoloji bakımından iki sürüm arasında neredeyse hiçbir fark bulunmaktadır.

Magento Enterprise paketinde; geliştirici tarafından sunulan telefonla ve ticket ile teknik destek dışında, 50 kadar ödeme sisteminin modülü hazır halde gelmektedir. Bunun dışında da yayınlanan çeşitli güncellemeler ilk olarak Enterprise müşterilerine sunulur. Ama saatte yüzlerce sipariş alan bir sanal mağazanız yoksa Magento Community Edition sürümü kullanım bakımından oldukça yeterlidir. Çünkü ücretli sürümün fiyatı yıllık 15.000 USD civarındadır.

Neden Magento Tercih Etmeli? Magento Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Aslında Magento’yu tercih etmeniz için onlarca sebep bulunmaktadır. Bu sebeplerden bazılarını aşağıda maddeler halinde sıralayalım:

  1. Magento açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Basit bir web sitesi kurmayı tasarlıyorsanız, yazılım için herhangi bir ücret ödemezsiniz.
  2. Magento kullanmak oldukça basittir. Yönetim panelini, birçok eklenti ve uzantıyı “sürükle bırak” şeklinde kullanabilirsiniz.
  3. Ödeme sistemlerini entegre etmek kolaydır. Tüm tanınmış ödeme sistemleri ve bazı bankalar; Magento için hazır modüller kodlamıştır.
  4. Kargo firmaları ile alakalı modül bulma ve bazı muhasebe programlarını entegre etme imkanı vardır.
  5. Responsive temalar sayesinde; tablet ve telefonlardan hem müşteri erişimi, hem de yönetim paneli erişimi yapılabilmesi mümkündür.
  6. Herhangi bir modül veya tema kodlatmak istediğiniz zaman, freelancer yazılımcılarla çalışarak uygun fiyatlara *** edebilme şansınız vardır.
  7. Magento alanında profesyonel hizmet sunan yazılımcılar tarafından; Magento’ya 500.000 adet ürünün sorunsuz eklenebildiği ve saatte 80.000 adet siparişin sorunsuz işlenebildiği iddia edilmektedir.
  8. Çoklu dil, çoklu mağaza ve kullanıcı yorumları özellikleri sayesinde; global pazarda sizi rakiplerinizin önüne çıkarabilir.
Magento Kullanmanın Dezavantajları Nelerdir?

Elbette Magento kullanmanın bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Bu dezavantajları da aşağıda maddeler halinde sıralamak isteriz:

  1. Magento’nun güvenliğini sağlamak için “Astra Security Suite” isimli bir eklenti kullanmak gereklidir. Dünya üzerinde en çok hacklenmeye çalışılan açık kaynak kodlu e-ticaret yazılımı Magento’dur. tıklayarak Magento’nun resmi web sitesinden uzantıyı indirebilirsiniz.
  2. İhtiyaçlarınıza özel bir tema ya da eklenti kodlatmak istediğinizde, Magento alanında uzman yazılımcı sayısı görece daha azdır.
  3. Sunucu yönetimine hakim olmamanız durumunda, sunucu kaynaklı teknik destek için sürekli çalışabileceğiniz bir yazılımcı bulmanız gerekebilir.
  4. Basit bir kurulum sürecine sahip olmasına rağmen ilk kurulumda karışık gelebileceği için, kurulum sırasında yardım almanız gerekebilir.
  5. Magento’nun kodlanma yapısından mütevellit, diğer hazır e-ticaret scriptlerinden görece daha yavaştır.
  6. Magento devloper ekibi; sadece “Magento Enterprise” paketi (Magento ücretli sürümü de denilebilir) satın alan kullanıcılara teknik destek vermektedir. Eğer bu pakete sahip değilseniz, yaşayacağınız teknik sorunları kendi imkanlarınızla çözmek zorunda kalırsınız.
 

RawShed

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ara 2020
Mesajlar
20
Tepkime puanı
34
Puanları
13
Gelecek Webflow gibi no-code platformlarda. WP, Magento gibi sistemlerde CPU kullanım sorunları oldukça yaygın. Varnish gibi çözümler var fakat ayarlaması bir zor. Hele o eklentilerin açıklarından bahsetmek bile istemiyorum.
 
5,684Konular
16,875Mesajlar
9,752Kullanıcılar
tolgasazakSon üye
Üst