İlk Wordpress Yardım Konusu da benden olsun :) (Loco Çeviri ile İlgili )

  • Konbuyu başlatan 425764
  • Başlangıç tarihi
4

425764

Öncelikle herkes için hayırlı olsun ile başlamak isterim, bunun dışında;
Nimble Portfolio eklentisinin kategori kısmında görünen All yazısını bir türlü Tümü yapamıyorum, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz?
 

systemedic

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şub 2020
Mesajlar
15
Tepkime puanı
6
Puanları
3
Her temanın farklı ayarları var. Kimi function.php içine koyuyor kimi Poedit ile düzenlenebilir dil dosyası içine koyuyor. Temaya bakmak lazım.
 

Justinyen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Şub 2020
Mesajlar
10
Tepkime puanı
6
Puanları
3
Loco Translate isimli bir eklenti var. Bu eklenti ile tüm tema ve eklentileri kolay bir şekilde Türkçeleştirebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim.
 
S

Serdenci

Locotranslate gibi eklentiler her tema da her alanı çevirmeyebilir, bazı temalarda bazı kelimeler temanın içinde direk yazılıyor haliyle çevrilemiyor. Bu problemi çözmenin 1 yolu var ama o yola giden yollar biraz karmaşık gelebilir :) Öncelikle çevirmek istediğiniz sayfaya sağ tıkla incele diyin, ardından body nin classlarına bakın çünkü Wordpress te bodyclass diye bir fonksiyon var bu fonksiyon o sayfa hakkında detaylı bilgi verir. Body nin class ın da o sayfanın nereden yada hangi şablon sayfa üzerinden çalıştığını gösterir. Atıyorum şuan tamamen portfolio-single yazıyor bu portfolio-single şablon ismine sahip bir sayfamız var demektir. Ama bu portfolio-single.php diye bir dosya arayacaksınız demek değildir, çünkü wordpresste dosya isimlendirme ile şablon adlandırma farklı bir konu. Çevirisini yapmak istediğimiz kelimeyi kapsayan elementin classını bulursak işimiz kolaylaşır oda atıyorum <a href="#all" class="all-portfolio-button">All</a> kalın ile işaretlediğim all-portfolio-button kısmını arayacağız. Portfolio-single diye bir dosya bulursanız ve içinde bu kısmı bulursanız şanslısınız demektir ama buda doğru yerde olduğunuzu göstermeye de bilir aynı isme sahip dosyalar ve classlar da olabilir o sebeple hemen sevinmeyin, <a href="#all" class="all-portfolio-button">All</a> bu kısmı <a href="#all" class="all-portfolio-button">Tümünü Göster</a> diye değiştirdiğiniz de ctrl+f5 yaparak sayfayı yenileyin sonuç istediğiniz gibi olduysa dediğim gibi şanslısınız, yok olmadıysa önerim wp-content/themes/temanizinismi/templates framework lib inc gibi klasörlerin içerisinde portfolio ile ilgili dosya aramanız gerek ama diyelim ki çok berbat bir temaya denk geldiniz ve hala bulamadınız hemen pes etmeyin, temanın o değiştirmek istediğiniz kısmı belki de temadan gelmiyordur :) Evet sinir bozucu bir hal aldı farkındayım ama bazı temaların içerisinde zorunlu gelen eklentileri olur ve bazı fonksiyonlar buradan gelir mesela the7 den canlı örnek verelim.
Burası tema klasörümüz.
1583222336894.png
Burası da eklenti klasörümüz.
1583222372683.png
Kırmızı ile işaretlediğim the7 nin çalışabilmesi için gereken fonksiyonların bulunduğu zorunlu eklentisi birde bahsettiğim kısmı görelim
1583222482148.png
dt-the7-core eklentimizin altında mods klasörü var içerisinde gördüğünüz gibi albumler portfolio slideshow team testimonials gibi kısımlar için yazılmış fonksiyonlar var the7 gibi kusursuz bir temada bile bu şekilde loco ile çeviri yapılamayan alanlar olabiliyor şekil 1A
1583222646755.png
Diyelim bunlara rağmen bulamadınız bir şekilde o zaman yapılacak işlem belli tema klasörünü ve varsa eklenti klasörünü indirip Sublime Text ile klasörü açıp ctrl + shift + f yapıp find kısmına all-portolio-button classımızı yazıp where kısmını Open files and folders yapıp enter a basmak. Eğer hala bulamıyorsanız temanızı değiştirin o temayla çok yol alamayabilirisiniz.
 
5,683Konular
16,874Mesajlar
9,750Kullanıcılar
obbproSon üye
Üst